Kandirano sadje se uporablja v kulinariki predvsem pri pripravi prazničnega peciva, kot sta božični kruh ali panetoni. Vendar pa to ni edini možni način uporabe. Kandirano sadje se pogosto znajde v receptih za pripravo divjačine ali svinjine, kjer popestri aromo in okus in ji doda pridih drugačnosti. V arabskih državah, kjer so tudi prvi začeli uporabljati kandirano sadje v kulinariki, je njegova uporaba tudi dandanes zelo razširjena. Pri njih je le malo receptov tako za sladke kot tudi slane jedi, ki ne bi imele vključenega tudi kandiranega sadja.
V Evropi in Ameriki pa je njegova uporaba v kulinariki precej manjša. Zelo se poveča poraba kandiranega sadja v času praznovanja božiča ter velike noči. V zadnjem času pa se vedno več ljudi odloča za okusno kandirano sadje kot prigrizek. S tem ubijejo dve muhi na en mah, saj kandirano sadje nudi hiter dotok nove energije ter pomaga premostiti lakoto med obroki na eni strani, na drugi pa oskrbi organizem z zdravimi vlakninami, vitamini in minerali, ki so prisotni v sadju. Ko si boste ob naslednji priložnosti zaželeli nekaj sladkega, si privoščite kandirano sadje. Lahko vam zagotovimo, da vas ne bo razočaralo.
Prav gotovo boste spoznali, da je ta okusna naravna sladica zelo aromatičnega okusa in ima čudovit vonj. Imate tudi obilo možnosti izbire med različnimi vrstami kandiranega sadja. Lahko se odločite tudi za bolj eksotične vrste sadja, kot so ananas, papaja, marakuja ali mango. Eksotični okusi so zelo zanimivi in posebni ter vam lahko popestrijo vaš jedilnik. V trenutku vam lahko pričarajo daljne kraje, kjer ste že bili ali pa bi jih radi obiskali kdaj v prihodnosti. Tudi med domačimi vrstami sadja, kot so češnje in kaki, boste našli zanimive in pestre okuse. Upamo, da se boste tudi sami prepričali, da je kandirano sadje veliko bolj zdrav prigrizek v primerjavi s sadnimi bomboni.